CEVISAMA VALENCIA 2015 február 9-13

Valencia

Folytatódtak az elmúlt években megjelenő tendenciák, amelyek visszavonhatatlanul felváltják a 15 éve jól megszokott stílust.

A matt, selyemfényű, bézs árnyalatú, közepes méretekben megjelenő, hagyományosan dekorált szériák helyét, 3D-s mozgalmas felületek, szürke árnyalatok, szélsőségesen hatalmas, vagy kis méretek, (sőt hatszögletű és piskóta formák), veszik át.

1fap-firenze-foto-interierov-08

Egyre újabb és újabb faminták frissek, kopottak, fényesek, repedezettek jelennek meg, kicsi és hatalmas deszka méretekben.

A természetes kő-, és beton-hatás hosszú időre alapvető irányzattá vált. Végtelen lehetősége van az újabb és újabb mintázatoknak és érdes felületeknek. A valósághű megközelítés az antracit-grafit-szemcsés szürke árnyalatoknak kedvez.

Gyár: - Széria: - 16-kép

Ismét divat a tökéletesen sima márvány, végletekig valósághű rajzolatokkal, kopás-, karc-, és szennyeződésálló felszínnel.

Az általános trendek mellett rohamosan terjed a metrocsempe, a „hidraulikusan préselt cementlap” dizájn, a minták tarka kavalkádja; a szabálytalan, sokszínű látványt adó kopott régi fa-, tégla-, kőhatás.

A válság évei után talpon maradó gyártók számára „kötelező” a trendi szériákkal megjelenni, így a diktáló, élvonalbeli gyárak lapjainak másolatait szinte bárhol megtaláljuk.

A szélesebb kínálat magával hozta a csökkenő árakat, így az ár-érzékeny, konzervatív vevőkörrel dolgozó boltoknak is érdemes lesz megismerkedni az újdonságokkal.

Meghökkentő irányzatok: 

Jöhet bármi, aminek története van, régi téglafal, utcakövek, lépcsőház burkolatok, össze-vissza megmaradt darabok egymás mellett:

2brique-amb01 3-2015060098 4-woodplace_rewind_01

A klasszikus fényes egyszínű 10*20 metro csempe választék folyamatosan bővül.  Lehet fózolt szélű csempecsaládokat találni matt 10*30, 10*40 méretekben is, kő és márványmintásan, patchwork stílusban, „ városi” kopott dizájnnal, és a sor vég nélkül folytatható.

5-800x263_products_info-image-186946 6-A153_morthier_natural 7-20x10_new_biselado_sage_green_lifestyle

Hódit a folthátán folt divat, amikor dobozon belül sokféle mintát találunk, válogatás nélkül. A Mosavit spanyol üvegmozaik gyár, új szériájában, printjet technológiával, minden pici darabot más mintával dekorál.

8-amb_Baltimore-mix 8-amb-patchwork-WINTER

Már a 2013-as Bolognai vásáron is sok helyen látható volt ez a stílus,azóta fokozatosan terjed itthon is. A legszínesebb összeállítástól

9-Country-Patchwork-135x135-857x1030

a nyugodtabb, csendesebb látványig egyre többen választanak ezek közül a szériák közül, pl. a konyhafalra.

10-Amb_Maison_dec_Maison_Vison

Anno a cementlapok olcsó tömegárut jelentettek, egyszerű kivitelű, közepes minőségű termékek voltak. A mai szériák – a korszerű technológiának köszönhetően – magas minőségű, pontos rajzolatú, eleven színeket mutató termékek. Lehet azonos mintából ismétlődő rajzolatot,

11-firenze-ambiente12-kép

vagy 18-20 különböző mintából kialakuló nagyon vegyes látványt választani.

13Retiro_A182_v08

A mozgalmas felület nagyobb térben szépen érvényesül. Ebben a milánói  “vintage” étteremben a cement padló mellett klasszikus fehér metro csempe van a falon.

14-perse-milano-01