A fugafátyol/cementfátyol letakarítása a burkolási folyamat utolsó fázisa…

melynek fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni.

Caesar gyári technikai információi közül a vonatkozó szöveg fordítása:

selecta marmi

36-48 óra elteltével – mikor mind a csemperagasztó, mint a fuga kellő mértékben megszáradt, azonban még azelőtt, hogy a padló valódi használata megkezdődne – rendkívül fontos, hogy a gyártó utasítása szerint megfelelően higított, savtartalmú tisztítószerrel „leitassuk” a padlólapok felszínét. Erősen foltos, fugafátyollal vastagabban borított részeknél ismételjük meg egyszer-kétszer a tisztítást, közben vízzel folyamatosan tovább hígítva a tisztítószert. A fölösleges fugát alaposan távolítsuk el, még időben megakadályozva, hogy megszáradjon, és végleg odaragadjon a lapok felszínéhez. Tanácsos a tisztítószeres vizet gyakran cserélni és alaposan leöblíteni a padlóról. Külön odafigyelést igényelnek a mozaikos, fényes felületű vagy csúszásmentes termékek – utóbbi esetén különösen javasolt padlótisztító gépet alkalmazni, mivel az hatékonyabban képes bejuttatni a tisztítószert az egyes lapok közé.

Amennyiben a fenti tisztítási folyamat nem, vagy túl későn történik meg, a maradék fuga egy erősen koszfogó réteget képez a padlón, mely nagyon nehézzé teszi a padló tisztítását. Ebben az esetben a Ceramiche CAESAR S.p.A. semmilyen felelősséget nem tud vállalni a felületben a túl erős takarítás során okozott károkért. Szeretnénk ismét kiemelni, hogy a porcelán padlólap egy kiemelkedően jó technikai tulajdonságokkal rendelkező termék, mely a legmagasabb fokú igénybevétellel szemben is kiválóan megállja a helyét, sav- és lúgtűrő – mindemellett pedig magas esztétikai kvalitással bír. Fontos tulajdonsága, hogy mivel nem mázas, abszorpciós szintje rendkívül alacsony.

Ahogy technikai információink között bővebben is olvasható, a CAESAR által alkalmazott gyártási folyamat kiemelkedően alacsony abszorpciós szintet tesz lehetővé, így minden termékünk maximálisan alkalmazható különleges körülmények között is. Általános tisztítás természetesen szükséges a mindennapi foltok eltávolítása végett, ezt mindenképpen erre a célra tervezett, speciális tisztítószerrel végezzük, ügyelve arra, hogy a padlón ne maradjon utána viaszos vagy hártyás üledék. A bő tiszta vízzel történő öblítés a folyamat alapvető részét képezi, ezért semmiképpen sem tanácsoljuk olyan termékek használatát, melyek azt állítják, nem szükséges leöblíteni őket.

Élénk, egyszínű termékek, különösen a fehér és az extra-fehér, illetve a levigato és a lappato felülettel rendelkező lapok nagyon érzékenyek, és bár higiéniai szempontból tisztának tekinthetőek, sajnos könnyebben foltosodnak mint a sötétebb színek. Vásárlásnál fontos figyelembe venni, hogy a fenti termékek különleges kezelést igényelnek. A PUREWHITE, BIANCO V. GIOIA és LUX szériák az UNI EN ISO 14411 Annex G 10545-14 (szennyeződésekkel szembeni ellenállást vizsgáló) szabvány szerint tisztíthatóság szempontjából a legjobb minőségű termékek kategóriájába esnek. Ezzel együtt le kell szögeznünk, hogy bizonyos típusú foltok rendkívüli, különleges tisztítószerekkel történő kezelést tesznek szükségessé. Szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a fenti szabvány gumi-alapú szennyeződésekre (cipőtalp és -sarok, székláb stb.) nem vonatkozik, főleg nem olyan környezetben, ahol ezek a típusú foltok gyakran előfordulnak. A Ceramiche CAESAR S.p.A. nem tud felelősséget vállalni bármilyen, a lapok felületében okozott kárért, ami a fenti kategóriába esik.

Amikor már megtörtént a baj, a CERESIT CE51 Epoclean talán segít

down.archicentrum.hu/27/tadatlapok/ce_51_epoclean.pdf?f_%5Bcegid%5D=27