Jane Austen fürdőszobái

Egészen különleges hangulatot találunk a RAGNO gyár egyik új szériájával burkolt fürdőszobákban. A széria visszarepít bennünket a XIX. század vidéki Angliájába, vagy Franciaországába. A neve stílusosan ROMANTIQUE, idézve  azt a korszakot és stílust.

Immagini 1368A padlóra durván csiszolt rusztikus hajópadló került, a falburkolat, a szaniterek, és az egyéb kiegészítők, mind a romantika finom világáról szólnak.

A Marazzi csoport választékában 90 cm és 120 cm-es hosszban, 15-féle színben található vízálló “fapadló”.  Ezek közül az első a Treverk Home széria, amely színeiben, és felszínének kialakításában egyaránt trendvezető termék. Megfigyelhető, hogy a fagörcsöktől kezdve a megcsúszó fűrészgép „hibájáig”  tapintható a valódi fa természetes felülete. A lécek lerakása is véletlenszerű,  és sehol sem szabályosak a keresztirányú  fugák.

2A falakra szintén „lambéria” került. A csiszolt, festett, kicsit már megkopott fa felületét érezzük a csempéken.

3Az elnagyolt, akvarell-szerű virágmotívumok szintén a jókezű falusi mesterek munkájának tűnnek. A színek hihetetlenül áttetszőek, éppencsak rózsaszínben, éppencsak vizeskékben játszanak.

45A katalógus számára berendezett fürdőszobákban számos korhű részletet találunk.

678Immagini 1353A palatábla, a lábakon álló kád, az egyszerű ácsolt asztalkára helyezett mosdó, az illatszeres zsákocska, a törölközőtartó, mind-mind  olyasmi, amelyek a tökéletes illúziót szolgálják. Ugyanakkor látni kell a XXI. század iparművészeinek kifinomult forma és stílusérzékét, amikor ezeket a tárgyakat a legmívesebb kivitelben, tökéletes minőségben kínálják.

Luxus a javából ez az egyszerű fürdőszoba, ami már a csempék méretéből is következik. Az egész széria 3 mm vastag porcelánból készült, 30*60, 15*60 élvágott méretekben, azaz fuga nélkül burkolható. A kiegészítő hálósított mozaik  3,5mm*75 mm téglácskákból áll.

10A tervezők láthatólag olyan összhangra törekedtek, hogy úgy kapjunk kedvet meglevő fürdőszobánk lecserélésére, hogy azt a bontásból származó por és törmelék nélkül, könnyen és gyorsan el tudjuk végezni.