„Super size”: Csempe a bútortól a homlokzatig!?

Néhány évvel ezelőtt még csak a kiállításokon lehetett látni hatalmas táblaméretekben gyártott mindössze 3 mm vastag lapokat, mára viszont ismertté vált ez a termékkör a belsőépítészek és tervezők körében is.

1A könnyített porcelán lapok, képesek meglepően új megoldásokkal szolgálni otthonunk új dizájnjának kialakításában, illetve grandiózus projektek kivitelezésében.  A sokféle felülettel és mintázattal, 3-3*3 mm vastagságokban, 100*300 cm, 100*100 cm, 50*100 cm, 50*50, 30*50 méretekben gyártott termék sokoldalú, flexibilis, és kiváló lehetőséget biztosít fal, padló valamit az épületek külső burkolására, homlokzatok kialakítására. Jelenleg mészkő-, márvány- és a manapság legnépszerűbb fahatású mintázatok mellett erős telt színekben is gyártják.

2Méretükhöz viszonyítva súlyuk elenyésző (7,1 kg/m2), a táblák könnyen kezelhetők és jól vághatók. Egyre gyakrabban használják kórházak felújításához, hotelek, irodaházak, bevásárló központok újraburkolására, lakóparkok elegáns, egységes homlokzatainak kialakítására. A termék műszaki paraméterei megfelelnek a normál porcelán burkolatoknak, vagyis kémiai anyagok ellen rezisztens, fagyálló, hőálló és az UV sugárzásra sem változik a felület.

3A vezető olasz és spanyol gyártók közül egyre többen foglalkoznak ezzel a termékkörrel, bár csak néhány tényleges gyártó van. Ezek közül, Spanyolországban a Levantina cég indította be elsőként a nagyméretű, vékonyított porcelán lapok gyártását, melynek a TECHLAM márkanevet adta.
Az üvegszálas megerősítésnek köszönhetően, a porcelán lapoknak vékonyságuk ellenére is magas a teherbírási képességük. Felújításoknál a már meglévő burkolat bontása nélkül is jól alkalmazhatók a termékek, hiszen ragasztóval együtt is csak 3,5 mm-el növelik meg a burkolt felület vastagságát.
Ezek a lapok új perspektívát nyitnak a csempe felhasználását illetően, mi több, új funkcióval töltik meg azt. Könnyen kialakítható belőle konyhaasztal, konyhapult, valamint ajtók és liftek burkolására is felhasználható. Előnyt jelent a porcelán higiénikus, víz- és hőálló felülete. A TECHLAM-ban rejlő lehetőségeket meglátta több nagy bútorgyártó cég is, és felhasználta ezeket a lapokat az új kollekciók tervezésekor.

4 5Az alábbi vastagságban és összetételben érhető el, attól függően, hogy milyen helyiségben milyen funkciót tölt be.

1, Techlam 3: 3mm vastagságú lap, amely bel- és kültéri fal felület burkolására alkalmas. Praktikussága abban rejlik, hogy a már meglévő burkolatunkra helyezhetjük.

2, Techlam: 3+: ez a 3 mm vastagságú lap üvegszálas hálóval és poliuretán gyantával van megerősítve. A burkolásához egyenletes felületre van szükség, amelyet különböző aljzat kiegyenlítőkkel érhetünk el, ez biztosítja a megfelelő tapadást. Ezt a lapot szintén bel- és kültéri fal felület burkolására használják, illetve ráburkolható a meglévő padlólapra, természetesen a megfelelő felületkezelés után.

3, Techlam 5: 5 mm vastag kerámia lap, egy cementszerű tapadó anyaggal van megerősítve, ami elősegíti, a lap rugalmasságát, hajlékonyságát. Felhasználható bel-és kültéri fal burkolására, beltéri padló kialakítására, valamint a már meglévő padlóburkolatra helyezhető.

4, Techlam 5+: 5mm vastag kerámia lap megerősítve üvegszálas hálóval és poliuretán gyantával, valamint cementszerű tapadó anyaggal. egyaránt alkalmas bel és kültéri padló és falfelület kialakítására, illetve homlokzatok fedésére.

5, Techlam 3+3: Két 3 mm vastag lapot sajtolnak össze, amik közé teszik a poliuretán gyantát és az üveghálót. Ezek alkalmasak mind magán mind kereskedelmi épületek forgalmas padlóinak burkolására.

6, Techlam 3+3+3: Három 3mm vastag lapot sajtolnak össze és a rétegek közé rakják a poliuretán gyantát és az üvegszálas hálót. Az épületek külső burkolására, homlokzatok készítésére alkalmas illetve kültéri járólapként is funkcionál.

6 7 8 9 11 12