Elegáns ház egyszerű burkolatok

1Ebben a fotóbemutatóban egy igényes luxuslakásba tett látogatásunk során tapasztaltakat osztjuk meg.

3 2Az egyszintes ház tervezésekor arra törekedtek, hogy a kényelmes terek laza összefűzésével egymástól független, mégis a központi udvar körül egy szoros közösséget alkotó lakótér jöjjön létre.

4A ház lényegét a tágasság és a  természetes belső udvar látványa adja. Az itt lakók együtt élnek az illatos kerttel és az azt övező folyóka csobogásával. Elmélkedésre, megpihenésre alkalmas terek ezek, ahol a hatalmas üvegablakokon és tolóajtókon árad be a fény.

5Szinte úgy veszi körül a belépőt a ház, hogy csak a bezárt szobákban érezni, hogy mesterséges építményben vagyunk. A folyosókon, a medence körül és a hatalmas étkező-nappaliban közvetlenül jelen van a természet.

6 7 8 9Ennek a hangulatnak kellett alárendelni a burkolatokat, ajtókat, világítást. Egyelőre a ház még nem készült el teljesen, így nagyon tisztán látszanak azok az felületek, amelyek a hátterét adják majd a család saját életének, berendezésének, bútorainak.

Következő képek magukért beszélnek, így előzetesen a burkolatok néhány jellemzőjét foglaljuk össze.

10A fürdőszoba színei és a csempék finoman villódzó szaténfelülete egy párás nyári reggelt idéz. A víz színe inkább zöldeskék, csak a kavicsok nedves felülete fénylik.

11 12 Az egyetlen kontrasztot a különleges, vibráló mozaikok adják a kád mellett és a zuhany fülke határvonalán.

13 A másik fürdőszoba – talán egy cseppkőbarlang, vagy talán egy régi fürdő hangulatát hozza a meleg dolomit-színű padló és falburkolat miatt. A rozsdás hatású, gyűrött dekorok mesterséges anyagot idéznek, ugyanakkor a tónusok nagyon barátságosak, és visszafogottak.

14 A meghatározó vonalvezetés vízszintes, amit csak a kádnál és a zuhanynál váltanak függőlegesre. Ez kiemeli, ugyanakkor elválasztja az egyéb berendezéstől a helység vizes tereit.

15Érdemes közelebbről szemügyre venni a zuhany falán a felfelé nyúló bordázatot, ami olyan hangulatot áraszt, mint egy szürreális kuckó.

17 A medence padlója előírásszerűen nagyfokozatú csúszásmetes lappal van burkolva. A széleket mozaiksáv hangsúlyozza.

16 Ugyanez a hatás ismétlődik a szaunában és a medencéhez tartozó zuhanykabinban is.

19

A ház szobáiban, étkező és nappali helységeiben ugyanaz a magas színvonalú precizitás és stílus érvényesül. Természetesen minden technikával fel van szerelve, ami jelenleg elérhető, kezdve az intelligens kapu rendszertől az álmennyezetekbe rejtett természetes fényt adó világításon át a télen-nyáron megfelelő hőmérsékletet biztosító légtechnikáig.

Ezek részletezése messze túlmutat a Csempemagazin keretein, de közvetlen érdeklődésre a ház tulajdonosa szívesen mesél róluk.